Kaivac
Cleaning Systemen

Effectieve wapens in de schoonmaakstrijd tegen verspreiding van virussen en bacteriën o.a. ook het Coronavirus COVID-19.

De systemen werken tot wel 80 keer effectieverbij het verspreiden van bacteriële besmettingen dan het traditioneel schoonmaken met doeken, dweilen en microvezeldoekjes. Dat zeggen we niet alleen dat wordt ook wetenschappelijk onderbouwd. 

Onze producten maken het reinigen van openbare toiletten aanzienlijk productiever en effectiever dan welke conventionele methode dan ook

Vette en vieze omgevingen vormen geen probleem meer door de inzet van onze systemen. Hiermee verwijderen we ook de risico’s die gepaard gaan met de gladde vloeren en verhogen de hygiëne van de ruimte aanzienlijk.

Het innovatieve KaiFly systeem is ervoor om op grote schaal vlakke oppervlaktes te reinigen en desinfecteren zonder kans op kruisbesmetting.

Waarom Kaivac

De innovatieve schoonmaaksystemen van Kaivac, producent van wetenschappelijk geteste reinigingssystemen voor o.a. sanitair en vloeren, worden in de strijd tegen verspreiding van ziekteverspreiders en ander vuil volop ingezet. Al sinds 1998 worden deze systemen toegepast voor het schoonmaken van o.a. ziekenhuizen, vliegvelden, scholen, universiteiten, openbaar vervoer, restaurants, keukens en nog veel meer openbare maar ook commerciële ruimtes.

Ongeacht of het gaat om het schoonmaken van een toilet, keuken, klaslokaal of operatiekamer, het doel moet zijn om de maximale hoeveelheid vuil, zowel zichtbaar als onzichtbaar, te verwijderen. Vervolgens kunnen we het aantonen door middel van snel toepasbare hygiënemeettechniek.

Het systeem kan worden ingezet voor dagelijkse reiniging maar is ook zeer geschikt om omgevingen met desinfectiemiddelen te behandelen. In bijgevoegde link kunt u bekijken hoe het systeem zijn werk doet bij het dagelijks gebruik.

Kaivac NTC

Kaivac’s wetenschappelijk getest No-Touch Cleaning® systeem is ontwikkeld om zoveel mogelijk vuil te verwijderen en alle afwasbare oppervlaktes in openbare ruimtes (toiletten, wachtkamers, gangen, professionele keukens, kleedkamers en meer) te desinfecteren.

De No-Touch Cleaning® contactloze schoonmaaksystemen zorgen er ook voor dat werknemers veel hygiënischer en veel gemakkelijker kunnen werken zonder nog vuile plekken aan te hoeven raken. De capaciteit van de systemen is 700 tot 1.000 kubieke meter per uur.

Hoe desinfecteer je een ruimte met Kaivac’s No-Touch Cleaning?

1. Voorbereiding

Vul de schoonwatertank met water en koppel de fles met desinfecteermiddel zoals bedoeld aan het systeem. Het systeem mixt automatisch het water met de juiste concentratie desinfecteermiddel.

2. Inspuiten

Verdeel met lagedruk het verdunde middel op de te desinfecteren omgeving en maak daarbij gebruik van het lage-hogedruk spuitpistool

3. Inwerken

Laat het middel gedurende enkele minuten (zoals geadviseerd door de fabrikant van het desinfecteermiddel) het oppervlak desinfecteren. 

 

4. Afspoelen

Spoel met het hogedrukpistool (35 bar) het gedesinfecteerde oppervlak af met schoon water.

5. Opzuigen

Verwijder het vuil en water dat zich inmiddels heeft verzameld op de vloer met de krachtige waterzuiger van de vloer in de daarvoor bestemde vuilwatertank.

6. Legen

Het vervuilde water uit de vuilwatertank kan uit de ruimte worden afgevoerd met de daarvoor bestemde afvoerslang. 

Video Kaivac NTC

Hieronder vindt u een video waarin binnen 1 minuut de stappen van het Kaivac systeem worden getoond.

Kaivac Omniflex

Kaivac’s Omniflex systeem in strijd tegen het Coronavirus, Covid 19 en nog veel meer ziekteverspreiders.

In tegenstelling tot traditionele systemen als moppen, stoffen en dweilen zorgt het Omniflex systeem ervoor dat vuil en ziekteverspreiders de ruimte van het gebouw verlaten in plaats van deze te verspreiden.

Onderstaand vind u de verschillende systemen die de Omniflex lijn te bieden heeft. Zowel voor grote als in kleine ruimtes.

Omniflex Univac

Omniflex Univac

Het UniVac ™ -systeem is een compacte aanpassing van Kaivac’s meermaals bekroonde Dispense-and-Vac-systeem.

Deze one-fill “no-mop” reinigingsmachine biedt een eenvoudige aanpak voor schonere, veiligere vloeren in een handig alles-in-één systeem. Het compacte formaat en de extreme wendbaarheid maken het ideaal voor drukbezochte locaties met beperkte opslag.

Zoals de meeste Kaivac-systemen, is het tot 60 keer beter in het verwijderen van vuil en ziekteverwekkers dan dweilen en ook aanzienlijk sneller.

Omniflex Stretch

AutoVac ™ Stretch ™ is een eenvoudig maar zéér effectief vloerreiniging systeem om in hoog tempo harde vloeren met een groot oppervlak te reinigen, zoals gangen, cafetaria’s, scholen, aula’s, gymzalen, magazijnen, fitnessruimtes en meer.

In tests uitgevoerd door een grote universiteit heeft het AutoVac ™ -systeem tot 99,8% van het beoogde vuil verwijderd. Dit was beter dan een traditionele schrobzuigmachine die tot 99,4% verwijderde. Een gloednieuwe microvezelmop verwijderde slechts 50,9%.

De Autovac Stretch gebruikt tot 75% minder water terwijl het gebruik van chemicaliën met 66% of meer wordt verminderd.

Autovac Stretch
Omniflex SUV

Omniflex SUV

De OmniFlex ™ SUV ™ met lithium-ion batterij is een echt alles-in-één systeem die niet alleen moppen en emmers vervangt, maar ook waterstofzuigers, stoffers en in sommige gevallen, schrobzuigmachines.

Het belangrijkste is dat het vloeren en andere oppervlakken echt schoon maakt, en ook heel snel. De ultieme crossover-reiniging, combineert een snelle achterloopfunctie reiniging voor grote oppervlakken, aangevuld met de precisie en flexibiliteit van een stofzuigerstang voor kleinere, lastig bereikbare plekken, krappe hoeken, of voegen.

Het resultaat is een compacte wagen die drie tot vier keer sneller werkt dan dweilen en ook nog eens 30-60 keer beter.

Video Kaivac Omniflex

Hieronder vindt u enkele video’s van het Omniflex systeem

Omniflex Univac

Omniflex Stretch

Omniflex SUV

Kaivac KaiFly

KaiFly combineert Microfiber materiaal, een hoogwaardige raamtrekker en doeltreffende en automatische chemieverdeling om snel gevaarlijke bio-vervuilers te verwijderen van bureaus, tafels, keukenbladen, wanden en eigenlijk elk vlak oppervlak.

Het is wetenschappelijk bewezen dat KaiFly 80 keer beter bacteriën verwijdert dan microfiber doeken wat het systeem zeer geschikt maakt om risico’s van bijvoorbeeld het Norovirus, MRSA en nu het zeer actuele Corona virus en nog veel meer ziekteverspreiders die zich bevinden op de bureaus te verminderen.

In tests uitgevoerd door een onafhankelijk NELAP-geaccrediteerd laboratorium, heeft het KaiFly-systeem meer dan 99,9% van de bacteriën verwijderd en dat terwijl er slechts met gewoon leidingwater werd schoongemaakt.

Kaivac KaiFly

Het is aangetoond dat traditionele manieren van schoonmaak zoals het gebruik van doeken en lappen bacteriën over bureaus juist verspreiden.

Deze kruisbesmetting kan ervoor zorgen dat het laatste schoongemaakte oppervlak 2 tot 8 keer meer vuil bevat dan het eerst gereinigde oppervlak.

KaiFly voorkomt het gevaar van kruisbesmetting, en behoud dezelfde effectiviteit ongeacht hoeveel oppervlaktes er worden schoongemaakt. Het ergonomische design zorgt ervoor dat het werk in de helft van de tijd kan worden gedaan en minder belastend is voor de rug- en schouderpartij van de werknemer.

De werknemer brengt heel eenvoudig het  einigingsmiddel aan op het oppervlak met de microfiber pad, en trekt daarna het oppervlakte droog en verwijdert daarmee tegelijkertijd de ziekteverspreiders.