You are currently viewing Hoe houdt u uw vloeren schoon tijdens de winterperiode?

Hoe houdt u uw vloeren schoon tijdens de winterperiode?

Nu de winter in aantocht is, wordt het sneeuw-, ijs- en zoutvrijhouden van entrees steeds belangrijker. Sneeuw en zout worden binnengelopen door mensen in scholen, restaurants, winkels, showrooms en supermarkten – hier wordt uitgelegd hoe je de vloeren en ingangen schoon kunt houden tijdens de uitdagende winterperiode.

De effecten van ijs en sneeuw op vloeren

Sneeuw, zout, ijs en vuil vormen gezamenlijk grote risico’s voor uw vloeren. In de winter gaat het om meer dan alleen het schoonhouden van de vloeren – u moet extra maatregelen nemen om werknemers en klanten veilig te kunnen laten bewegen en te voorkomen dat ze uitglijden en vallen. Als het gaat om vloeren kan het strooizout de coating van hout en tegelvloeren sterk beschadigen en afschuren. Dit maakt vloeren vatbaar voor schade door modder, sneeuw en ander vuil dat in het bedrijf wordt achtergelaten. Al het extra vocht dat zich tijdens de winter ophoopt, kan dan tot een ander probleem leiden: schimmel.

De eerste stap om de vloeren vrij te houden van zout en ijs is het plaatsen van matten bij de ingang. Dit helpt de hoeveelheid wintervuil te beperken, waardoor het niet in het hele gebouw komt.

Hoe houdt u harde vloeren vrij van zout en sneeuw

In de winter is het belangrijk om het sneeuw- en ijsvrij van uw vloeren goed bij te houden. Een manier om dat te doen is door gebruik te maken van een geautomatiseerde, krachtige machine zoals de OmniFlex AutoVac. Dit systeem, dat net zo effectief is als een schrobzuigmachine, is eenvoudig te gebruiken en kan snel uw vloeren reinigen. Het AutoVac systeem droogt uw vloeren bijzonder snel, zodat medewerkers en klanten hun werk kunnen doen zonder bang te hoeven zijn om uit te glijden of te vallen.

Het TURI Laboratorium van de Universiteit van Massachusetts heeft een test uitgevoerd waaruit bleek dat de AutoVac 99,8 procent van het genoemde vuil heeft verwijderd bij het reinigen van vloeren. En ter vergelijking; de test toonde ook aan dat een dweil slechts 50,9 procent van het vuil verwijderde. De dweil doet niet alleen slecht haar werk, maar blijkt ook lelijke vlekken achter te laten wanneer deze wordt gebruikt op een vloer vervuild met zout.

NFSI High Traction

Bij de meeste vloeren is het niet nodig om eerst te stofzuigen voordat u gebruik maakt van de AutoVac. Met de Autovac kunt u in een uur 2.000 vierkante meter afleggen. Het is gecertificeerd door het National Floor Safety Institute (NFSI) voor High Traction, en het is zeer gemakkelijk en goedkoop te onderhouden omdat het systeem zo eenvoudig is.

AutoVac

Klik hier voor meer informatie